Продукти:
• 1/2 глава карфиол
• 6 моркова
• 6 едри чушки
• 5 патладжана
• 5 глави кромид лук
• 5 попарени едри гъби
• 5 глави чесън
• 2 китки магданоз
• 1 китка копър
• 1 китка пащърнак
• 1 корен хрян
• 1 лимон
• 2 ч.ч.олио
• 1 с.л. сол
• 1 с.л. “Вегета”
• лимонов сок
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и патладжаните, обелваме ги и пасираме до гладка смес. Морковите сваряваме и намачкваме с вилица. Сваряваме карфиола, поръсваме го с лимонов сок и го пресоваме. Запичаме на скара почистените и нарязани на филийки гъби и лука. Счукваме чесъна със сол в дървено хаванче.
Всички продукти размесваме добре. Подправяме на вкус. Задушаваме на слаб огън 20 минути. Наситняваме зелениите и ги прибавяме към соса. Пасираме сместа, разсипваме в малки бурканчета до 3/4 от вместимостта им. Стръскваме, за да излезе въздуха, отгоре наливаме дебел слой олио или зехтин. Затваряме соса в горещо състояние и стерилизираме.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...