Кулинарни рецепти » Домашен кетчуп

 Домашен кетчуп

Продукти: (за 1 кг кетчуп)

• 2 кг узрели домати
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 80 г кафява захар
• 100 мл винен оцет
• 1 с.л. сол
• 1 с.л. червен пипер
• 1/2 пръчка канела
• 1/2 ч.л. зърна черен пипер
• 1/2 ч.л. зърна бахар
• 3-4 карамфилчета
• 1/2 ч.л. семена от резене

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите на парчета, а лука и чесъна – на едро. Слагаме зеленчуците в голяма тенджера и ги варим на тих огън 45 минути. След това отцеждаме доматите от водата и ги претриваме през цедка. Полученото пюре връщаме в тенджерата и го варим още 30 мин без капак.

Всички подправки увиваме в марля и ги пускаме в доматеното пюре, добавяме захарта, оцета, солта и червения пипер. Варим сместа 2 часа на тих огън1 докато се сгъсти, като бъркаме редовно, за да не загори.

Накрая изваждаме торбичката с подправките и оставяме соса да кипне. Веднага го сваляме от огъня, насипваме в бурканчета и докато е горещ, го затваряме с капачки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало