Продукти:
• 200 г брашно
• 5 с.л. пудра захар
• 6 яйца
• 6 с.л. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 бакпулвер
За глазурата:
• 150 г пудра захар
• 1 белтък
• половин лимон
Начин на приготвяне:
Разбиваме до побеляване яйцата заедно с пудрата захар. Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно и смлените орехови ядки. Разбъркваме внимателно сместа и я изсипваме в намаслена и поръсена с брашно тортена форма. Печем тортата в умерена фурна.
Заливаме кристалната захар с 1 к.ч. вода и я карамелизираме на силен огън. Върху получения карамел наливаме 1 к.ч. вряла вода и бъркаме непрекъснато, докато се разтвори карамела. Слагаме изпечената торта в по-дълбока чиния и я заливаме с карамела.
Приготвяме глазура, като разбиваме белтъка със захарта и лимоновия сок и с помощта на широк шприц украсяваме тортата.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...