Кулинарни рецепти » Бишкотена торта с кайсии

 Бишкотена торта с кайсии

Продукти:

• 2 1/2 опаковки бишкоти
• 1 компот от кайсии

За крема:

• 1 ч. ч. пудра захар
• изцедено кисело мляко или сметана
• 1 ч. л. желатин

За поръсване на тортата:

• смлени орехови ядки
• шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:

Приготвяме крема, като към разбитата сметана прибавяме предварително накиснатия в студена вода желатин и го разбъркваме добре. Използваме го полужелиран.

Топваме всяка бишкота в сиропа от компота и ги нареждаме в тортена форма. Отгоре нареждаме изцедените и обелени от кожичките кайсии, а върху тях изливаме крема.

Оставяме тортата да престои в хладилник 5-6 часа и след това я украсяваме по желание със счукани орехови ядки или шоколадови пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало