Кулинарни рецепти » Торта с камбанка

 Торта с камбанка

Продукти:

• 375 г маргарин
• 250 г фина захар
• 6 яйца
• 500 г брашно
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 с.л. какао
• 1 щипка сол
• 1 щипка ситно счукан карамфил
• 1 ч. л. канела
• 2 с.л. ром
• 100 г стафиди
• 100 г пудра захар за украса

Начин на приготвяне:

Разбиваме маргарина в дълбок съд, докато стане на пяна. Постепенно добавяме захарта и яйцата. Бъркаме непрекъснато. Към брашното, към което е прибавен вече бакпулвера, добавяме какаото и останалите продукти.

Изсипваме сместа в намазана с масло форма за торта. Печем тестото в предварително затоплена фурна при 180°С между 50 и 60 минути.

Тортата ще изглежда коледно, ако върху нея поставим направен от паус шаблон с форма на свещичка или камбанка, след което поръсим тортата обилно с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало