Продукти:
• 375 г маргарин
• 250 г фина захар
• 6 яйца
• 500 г брашно
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 с.л. какао
• 1 щипка сол
• 1 щипка ситно счукан карамфил
• 1 ч. л. канела
• 2 с.л. ром
• 100 г стафиди
• 100 г пудра захар за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина в дълбок съд, докато стане на пяна. Постепенно добавяме захарта и яйцата. Бъркаме непрекъснато. Към брашното, към което е прибавен вече бакпулвера, добавяме какаото и останалите продукти.
Изсипваме сместа в намазана с масло форма за торта. Печем тестото в предварително затоплена фурна при 180°С между 50 и 60 минути.
Тортата ще изглежда коледно, ако върху нея поставим направен от паус шаблон с форма на свещичка или камбанка, след което поръсим тортата обилно с пудра захар.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...