Продукти:
• 375 г маргарин
• 250 г фина захар
• 6 яйца
• 500 г брашно
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 с.л. какао
• 1 щипка сол
• 1 щипка ситно счукан карамфил
• 1 ч. л. канела
• 2 с.л. ром
• 100 г стафиди
• 100 г пудра захар за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина в дълбок съд, докато стане на пяна. Постепенно добавяме захарта и яйцата. Бъркаме непрекъснато. Към брашното, към което е прибавен вече бакпулвера, добавяме какаото и останалите продукти.
Изсипваме сместа в намазана с масло форма за торта. Печем тестото в предварително затоплена фурна при 180°С между 50 и 60 минути.
Тортата ще изглежда коледно, ако върху нея поставим направен от паус шаблон с форма на свещичка или камбанка, след което поръсим тортата обилно с пудра захар.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...