Кулинарни рецепти » Торта Александър

 Торта Александър

Продукти:

• 250 г брашно
• 250 г смлени бадеми
• 250 г масло или маргарин
• 200 г захар
• 1 ванилия
• 1 ч.л. млян карамфил
• 1 ч.л. канела
• 1 щипка сол
• кората от 1/2 лимон
• 1 яйце

За гарниране:

• 450 г малинов конфитюр
• 2 листа желатин
• 40 мл малинов ликьор
• 500 г сметана
• 50 г пудра захар

Начин на приготвяне:

От продуктите замесваме тесто, което разделяме на 3 части, оставяме да почива 1 час и изпичаме в кръгла форма 3 блата. Намазваме изстиналите платки с конфитюр от малини и ги слепваме.

Накисваме желатина в студена вода. След като омекне, отцеждаме и смесваме с ликьора. Загряваме, докато желатинът се разтопи. Разбиваме сметаната със захарта, прибавяме желатина и с получения крем заливаме тортата.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало