Продукти:
• 300 г брашно
• 300 г разтопено краве масло
• 1 яйце
• сол
• пудра захар за поръсване
За плънката:
• 8 яйца
• 300 г пудра захар
• 250 г орехи
• 2 ч.л. какао
• 1 ч.л. смляно кафе
Начин на приготвяне:
Замесваме средно твърдо тесто от брашното, маслото, яйцето и малко сол. Разделяме го на две равни части и разточваме кори, дебели около 5 мм.
Разбиваме в продължение на 8-10 мин жълтъците за плънката /предварително отделени от белтъците/ заедно с пудрата захар. Прибавяме изчистените и смлени орехи, кафето и какаото. Накрая прибавяме и разбитите на твърд сняг белтъци.
В подходяща намаслена и набрашнена тавичка слагаме едната кора. Разстиламе върху нея плънката и покриваме с втората кора. Печем тортата в умерено силна фурна. Разрязваме готовата торта на пастички, докато е още топла, и я поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...