Кулинарни рецепти » Торта Безе

 Торта Безе

Продукти:

• 65 г маргарин
• 3 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч. л. бакпулвер
• 5 с.л. прясно мляко
• 100 г орехи
• 4 белтъка

За намазване:[ %H]

• 1 кофичка сметана
• 2-3 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме маргарина на пяна заедно с половината от захарта. Прибавяме един по един жълтъците, брашното с бакпулвера и млякото.

Разделяме сместа на две части и изсипваме в две намазани и покрити с хартия форми. Отгоре разстиламе разбитите с останалата захар белтъци, като в белтъчния крем слагаме и смлените орехи. Намазваме възможно по-равно.

Печем двата блата 50 мин при температура 150°С. След като изстинат, ги изваждаме и отстраняваме хартията. Слагаме ги един върху друг, като помежду им и отгоре намазваме с разбитата и подсладена сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало