Кулинарни рецепти » Торта с целувки и ягоди

 Торта с целувки и ягоди

Продукти:

• 500 г ягоди
• 14-16 целувки
• 200 г краве масло
• 200 г пудра захар
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. кристална захар
• 1-2 ч.л. ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло с пудрата захар, докато получим лек пухкав крем. Отделно сваряваме млечен крем от прясното мляко, кристалната захар и 2 равни с.л. брашно. Отстраняваме готовия крем от огъня, като бием непрекъснато, докато изстине, за да не хване кора. Смесваме истиналия млечен крем лъжица по лъжица с масления крем, като непрекъснато бъркаме.

Притискаме половината от целувките, за да станат плоски и ги нареждаме на дъното на чинията, в която ще поднасяме тортата. Поръсваме с ром и покриваме с половината от крема. Върху крема по същия начин нареждаме останалите целувки, напръскваме с ром и се покриваме с останалия крем.

Върху тортата нареждаме изчистени, не много едри, добре узрели ягоди, които също поръсваме с малко ром. Държим тортата в хладилник или на студено няколко часа преди да поднесем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало