Кулинарни рецепти » Оранжева торта

 Оранжева торта

Продукти:

• 10 яйца
• 250 г бадеми
• 250 г пудра захар
• 1 портокал
• 20 г брашно
• 50 г галета

За глазурата:

• 250 г пудра захар
• 1 белтък
• сок от 1 портокал

Начин на приготвяне:

Разбеляме белтъците от жълтъците. Бъркаме жълтъците със захарта 20 мин, прибавяме брашното, сока и настърганата кора от по-малък портокал. Върху жълтата смес слагаме сняг от белтъците, отгоре слагаме смлените бадеми, галетата. Леко разбъркваме сместа, изсипваме я в намаслена и набрашнена форма за торта и печем в умерена фурна.

Разбиваме около 30 мин захарта за глазурата заедно с белтъка и портокаловия сок. Когато се сгъсти глазурата, изливаме я върху охладената торта и приглаждаме с нож, като гледаме цялата торта да се покрие добре. Можем да украсим с озахарени мандарини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало