Продукти:
• 1 компот от кайсии
• 15 череши от сладко
• 100 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 3 яйца
• 150 г брашно
• 1 бакпулвер
• 10-15 г масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Отцеждаме кайсиите и ги разрязваме на две, ако са цели. Слагаме във всяка половинка по една череша. Сипваме прецедения сок от компота в тенджера и варим на умерен огън, докато се сгъсти съвсем.
Вземаме форма за торта с диаметър около 20 см, намазваме я с масло и изсипваме в нея сгъстения и изстинал компот. Нареждаме кайсиите една до друга с черешите надолу.
Отделно разбиваме размекнатото масло заедно със захарта. Щом побелее, прибавяме едно по едно яйцата и пресятото с бакпулвера брашно.
Изсипваме полученото тесто върху плодовете и печем 45 мин във фурна, загрята до 200°С. Обръщаме готовата торта в широка чиния за сервиране.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...