Продукти:
• 6 яйца
• 6 с.л. захар
• 6 с.л. смлени орехи
• 3 с.л. галета
• 1 с.л. какао
• 1 ванилия
• настъргана лимонова кора
• мармалад или крем по избор за пълнене
Начин на приготвяне:
Смесваме орехите, галетата, какаото. Разбиваме белтъците на твърд сняг с половината захар, а с другата захар разбиваме жълтъците. Смесваме всички продукти, като белтъците слагаме последни. Ароматизираме с ванилията и лимоновата кора.
Печем в намаслена и набрашнена тортена форма на умерена фурна. Изстиналия блат рарязваме на две хоризонтално и пълним с мармалад или крем. Отстрани и отгоре намазваме тортата с мармалад или крем и украсяваме по желание.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...