Продукти:
• 6 яйца
• 6 с.л. захар
• 6 с.л. смлени орехи
• 3 с.л. галета
• 1 с.л. какао
• 1 ванилия
• настъргана лимонова кора
• мармалад или крем по избор за пълнене
Начин на приготвяне:
Смесваме орехите, галетата, какаото. Разбиваме белтъците на твърд сняг с половината захар, а с другата захар разбиваме жълтъците. Смесваме всички продукти, като белтъците слагаме последни. Ароматизираме с ванилията и лимоновата кора.
Печем в намаслена и набрашнена тортена форма на умерена фурна. Изстиналия блат рарязваме на две хоризонтално и пълним с мармалад или крем. Отстрани и отгоре намазваме тортата с мармалад или крем и украсяваме по желание.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...