Кулинарни рецепти » Торта Тропикана

 Торта Тропикана

Продукти:

• 280 г пудра захар
• 280 г брашно
• 50 г какао
• 1 водна чаша прясно мляко
• 1 прах бакпулвер
• 2 цели яйца

За крема:

• 250 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 2 жълтъка
• сладкарска боя
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта на пяна. Към брашното прибавяме бакпулвера. Слагаме по малко брашно и по малко мляко към яйцата. Прибавяме какаото. Продължаваме по същия начин до изчерпване на съответните продукти. Изсипваме тестото в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Печем в умерена фурна.

Разбиваме маслото със захарта на пяна. Разделяме на две части. Към едната прибавяме ванилията, а към другата - един по един жълтъците.

Тортата, която сме разделили на две и сме напоили със 100 мл сироп, намазваме отвътре с жълтия крем, а отгоре с белия крем. Гарнираме по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало