Кулинарни рецепти » Торта Кладенче

 Торта Кладенче

Продукти:

• 8 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 4 с.л. олио
• 1 1/2 ч.ч. брашно

За крема:

• 1 ч. ч. смлени орехи
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 3-4 с.л. какао

Начин на приготвяне:

Разбиваме на сняг белтъците заедно със захарта. Принепрекъснато биене прибавяме жълтъците, олиото, 5 с. л. вода и накрая - брашното. Изсипваме сместа в намаслена тава и печем в умерена фурна.

Издълбаваме изстиналия блат, така че да получим еднакво широк пръстен. Приготвяме крем от посочените продукти и издълбаните трохи. Пълним празнината с този крем. Сиропираме само пръстена и украсяваме по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало