Продукти:
• 8 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 4 с.л. олио
• 1 1/2 ч.ч. брашно
За крема:
• 1 ч. ч. смлени орехи
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 3-4 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме на сняг белтъците заедно със захарта. Принепрекъснато биене прибавяме жълтъците, олиото, 5 с. л. вода и накрая - брашното. Изсипваме сместа в намаслена тава и печем в умерена фурна.
Издълбаваме изстиналия блат, така че да получим еднакво широк пръстен. Приготвяме крем от посочените продукти и издълбаните трохи. Пълним празнината с този крем. Сиропираме само пръстена и украсяваме по желание.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...