Продукти:
• 2 пакетчета чаени бисквити
• 6 средно големи ябълки
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. захар
• 2 с.л. ром
За крема:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.л. брашно
• 3-4 ч.л. какао
• 1-2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Натрошаваме бисквитите на малки парченца, прибавяме настърганите на по-ситно ябълки, захарта, стопеното масло и рома. Объркваме всичко, слагаме в тортена чиния и оформяме тортата. Слагаме я в хладилник, за да се стегне.
Приготвяме крем от изброените продукти. След като кремът изстине, заливаме тортата и отново я връщаме в хладилника.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...