Кулинарни рецепти » Шоколадова торта с банани

 Шоколадова торта с банани

Продукти:

• 150 г брашно
• 2 с.л. какао
• 1 пакетче краве масло (или маргарин)
• 125 г мека кафява захар
• 2 яйца
• 2 размачкани банана
• шоколадови пръчици за гарниране

За крема:

• 175 г извара
• 2 размачкани малки банана
• 1 с.л. пресята пудра захар

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното заедно с какаото и го оставяме настрана. Разбиваме на крем маслото заедно със захарта, докато получим пухкава смес. Добавяме яйцата едно след друго, като второто яйце разбиваме предварително с 1 с.л. брашно. Добавяме останалото брашно и бананите. Разбъркваме добре и разпределяме сместа по равно в две тави с диаметър 18 см, покрити с фолио и намазани с мазнина.

Печем в предварително затоплена фурна при температура 180°С в продължение на 20-25 минути (докато тестото започне да възвръща първоначалната си форма при лек натиск с пръсти). Изваждаме блатовете от тавите и ги охлаждаме върху метална плоскост.

За да приготвим банановия крем, разбиваме изварата до получаване на гладка смес и след това прибавяме бананите и пудрата захар. Слепваме блатовете с половината от крема, а с останалата част намазваме тортата отгоре и отстрани. Разпръскваме шоколадовите пръчици по периферията на тортата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало