Кулинарни рецепти » Шарена торта

 Шарена торта

Продукти за тъмното тесто:

• 6 яйца
• 6 с.л. захар
• 5 с.л. брашно
• 4 с.л. смлени орехови ядки
• 2 с.л. какао

За пандишпановото тесто:

• 4 яйца
• 4 с.л. захар
• 4 с.л. брашно

За тъмния крем:

• 200 г смлени орехови ядки
• 5-6 с.л. прясно мляко
• 5-6 с.л. захар
• половин пакетче краве масло
• 40 г натурален шоколад

За белия крем:

• 500 мл прясно мляко
• 4 с.л. оризово брашно
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 5-6 с.л. захар

Начин на приготвяне:

ТЪМНО ТЕСТО: Разбиваме на гъста пяна яйцата със захарта. Прибавяме пресятото с какаото брашно и смлените орехови ядки. Разбъркваме леко сместа, изсипваме я в намаслена форма и изпичаме блата в умерена фурна.

ПАНДИШПАНОВО ТЕСТО: Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме брашното и изсипваме в правоъгълна тавичка. Изпичаме блата и, докато е още топъл, го навиваме на руло.

БЯЛ КРЕМ: Сваряваме крем от млякото, захарта и брашното. Разбиваме маслото на пухкава пяна. Отделяме малко за украса, а останалата част прибавяме към млечната смес.

ТЪМЕН КРЕМ: Загряваме млякото и сипваме в него захарта и настъргания шоколад. Варим при непрекъснато бъркане, докато се разтворят в млякото. Прибавяме смлените орехови ядки, отстраняваме от огъня и разбъркваме добре. Изчакваме да изстине и смесваме с разбитото на пяна масло.

Разрязваме хоризонтално на две изстиналото тъмно тесто. Намазваме първата платка с половината от белия крем. Развиваме рулото, намазваме го с половината от тъмния крем и го нарязваме на ленти с ширина около 2 см. Увиваме ги на охлюви и ги нареждаме върху тъмната платка, като започнем от средата. Трябва да покрием цялата платка. Намазваме върху охлювите част от останалия бял крем и покриваме с втората тъмна платка. Намазваме така приготвената торта отстрани с бял крем, а отгоре – с останалия тъмен крем. С помощта на прав шприц украсяваме с отделеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало