Кулинарни рецепти » Орехова торта с кафе и бишкоти

 Орехова торта с кафе и бишкоти

Продукти:

• 1 ч.ч. пудра захар
• 8 яйца
• 1 ванилия
• 1 ч.л. смляно кафе
• 50 г натурален шоколад
• 3 ч.ч. смлени орехови ядки
• 40 г бишкоти
• 100 г млечен шоколад за глазура

За крема:

• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 пакетчета краве масло
• 1 1/2 к.ч. пудра захар
• 5 жълтъка
• 2 с.л. нишесте
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта и ванилията на гъста маса. Прибавяме смляното кафе, настъргания шоколад, разбитите на твърд сняг белтъци, орехите и настърганите бишкоти. Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма. Печем на слаба фурна около 1 час. Оставяме готовата торта да изстине и я разрязваме на надлъжно на три части.

В дълбок съд разбиваме на пяна жълтъците за крема заедно с захарта, ванилията и нишестето. Прибавяме млякото и варим на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Отделно разбиваме маслото и постепенно прибавяме към изстиналия крем. Оставяме получената смес да престои 1 час в хладилник, след което отново разбиваме с миксер.

Намазваме между частите на тортата с крем, а след това със същия крем намазваме тортата отгоре и отстрани. Накрая поливаме с разтопения на водна баня млечен шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало