Продукти:
• 1 ч.ч. пудра захар
• 8 яйца
• 1 ванилия
• 1 ч.л. смляно кафе
• 50 г натурален шоколад
• 3 ч.ч. смлени орехови ядки
• 40 г бишкоти
• 100 г млечен шоколад за глазура
За крема:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 пакетчета краве масло
• 1 1/2 к.ч. пудра захар
• 5 жълтъка
• 2 с.л. нишесте
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта и ванилията на гъста маса. Прибавяме смляното кафе, настъргания шоколад, разбитите на твърд сняг белтъци, орехите и настърганите бишкоти. Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма. Печем на слаба фурна около 1 час. Оставяме готовата торта да изстине и я разрязваме на надлъжно на три части.
В дълбок съд разбиваме на пяна жълтъците за крема заедно с захарта, ванилията и нишестето. Прибавяме млякото и варим на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Отделно разбиваме маслото и постепенно прибавяме към изстиналия крем. Оставяме получената смес да престои 1 час в хладилник, след което отново разбиваме с миксер.
Намазваме между частите на тортата с крем, а след това със същия крем намазваме тортата отгоре и отстрани. Накрая поливаме с разтопения на водна баня млечен шоколад.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...