Кулинарни рецепти » Руска торта

 Руска торта

Продукти:

• 7 яйца
• 280 г захар
• 140 г брашно
• 150 мл прясно мляко
• 600 мл сметана
• 6 г ромова есенция
• 10 г желатин
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Смесваме 5 яйца и 60 г захар в емайлиран съд. Разбиваме с миксер и добавяме постепенно 120 г брашно. Замесваме тесто. Изпичаме го в тава, намазана с масло и покрита с пергаментова хартия.

За да приготвим крема е необходимо да смесим млякото и два предварително разбити жълтъка. Към тях добавяме останалото брашно и 40 г захар. Оставяме сместа да кипне.

Разбиваме 450 г сметана, като постепенно добавяме към нея 120 г захар и подготвената яйчно-млечна смес. След това добавяме разтопения в топла вода желатин, ромовата есенция и разбъркваме добре. Към останалата сметана добавяме останалата захар и разбиваме.

Разрязваме изпеченото и изстинало тесто на 3 хоризонтални блата. Намазваме всеки блат с крем и ги поставяме един върху друг. Украсяваме с разбита сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало