Продукти:
• 4 яйца
• 200 г кристална захар
• 4 с.л. галета
• 1 с.л. какао
• 1 к.ч. смлени орехи
• 1 пакетче бакпулвер
• 500 мл сметана
• 5 с.л. пудра захар
• 5 с.л. конфитюр
• 1 млечен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с 4 с.л. хладка вода и кристалната захар. Прибавяме последователно галетата с бакпулвера, какаото и смлените орехи.
Изсипваме сместа във форма, намазана с масло и покрита с пергаментова хартия. Печем в предварително загрята умерена фурна. Изваждаме изпечения блат от тавата едва когато изстине напълно и го разрязваме на две.
Разбиваме сметаната с пудрата захар до сгъстяване.
Намазваме едната половина на блата с конфитюра и отгоре с част от сметановия крем. Поставяме отгоре втората част от блата и намазваме с останалия сметанов крем. Украсяваме тортата с настърган шоколад.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...