Кулинарни рецепти » Орехова торта с целувки

 Орехова торта с целувки

Продукти:

• 10 яйца
• 250 г орехови ядки
• 60 г брашно
• 220 г захар

За крема:

• 50 г какао
• 200 мл прясно мляко
• 75 г захар на пясък
• 100 г пудра захар
• 200 г краве масло

За сиропа:

• 150 г захар
• 200 мл вода
• портокалови кори

За плънката:

• 8 готови целувки

Начин на приготвяне:

За приготването на блата разбиваме яйцата със захарта до побеляване, прибавяме ситно смлените оре-хи и брашното. Всичко разбъркваме много добре и изсипваме в застлана с хартия тортена форма. Печем в умерена фурна.

Смесваме какаото, захарта на пясък и прясното мляко и сваряваме крем. Отделно разбиваме маслото с пудрата захар и по малко прибавяме сместа към крема, като бием непрекъснато. Във вода изваряваме два пъти портокаловите кори, за да не горчат. След това сваряваме сиропа.

Изпеченият блат разрязваме на 3 пласта. Първият пласт сиропираме леко, отгоре нареждаме 4 целувки и върху тях заливаме крем. Вторият пласт нареждаме по същия начин и върху него слагаме третия пласт, който сиропираме и намазваме с крем.

Украсяваме тортата със счукани орехови ядки, шоколадови пръчици, кокосови стърготини или плодове от сладко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало