Кулинарни рецепти » Шоколадова торта с кокосов крем

 Шоколадова торта с кокосов крем

Продукти:

• 8 яйца
• 200 г захар
• 150 г брашно
• 2-3 с.л. какао

За крема:

• 200 г краве масло
• 2 жълтъка
• 200 г пудра захар
• 200 г кокосово брашно

За сиропа:

• 4 с.л. ром
• 4 с.л. вода
• 2 с.л. захар

За глазурата:

• 100 г пудра захар
• 3 с.л. прясно мляко
• 70 г шоколад
• 15 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме брашното, смесено с какаото. Разбъркваме тестото добре и го изсипваме в намаслена и поръсена с брашно форма. Изпичаме блата в умерена фурна и го оставяме да изстине.

Разбиваме на пяна маслото за крема и към него прибавяме при непрекъснато бъркане жълтъците, пудрата захар и кокосовото брашно. Кипваме захарта за сиропа с водата и след това прибавяме рома. Смесваме продуктите за глазурата и загряваме при непрекъснато бъркане, като не допущаме да заври.

Разрязваме готовия блат хоризонтално на три части и напръскваме с горещия сироп. Нареждаме частите една върху друга като помежду им разпределяме кокосовия крем. Отгоре и отвън намазваме тортата с глазура и заглаждаме. След като глазурата стегне, украсяваме тортата с плодове от сладко и поръсваме с кокосово брашно. Поднасяме я добре охладена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало