Кулинарни рецепти » Торта от фасул

 Торта от фасул

Продукти:

• 250 г зрял фасул
• 2 яйца
• 1 ч. ч. захар
• 1 с.л. ром (коняк)
• настъргана лимонова кора
• 1 с.л. какао
• 1 к.ч. счукани орехи
• 2 с.л. галета
• 1 пакетче бакпулвер
• желе от кайсии или друг плод за гарниране
• шоколад за глазура


Заливаме фасула с вода и след 24 часа го сваряваме и прекарваме през гевгир. Разбиваме яйцата и захарта на пяна и ги слагаме във фасуленото пюре. Добавяме останалите продукти. Разбъркваме всичко добре.

Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма. Печем при температура 180°С. Мажем изстиналата торта с желе и глазура от шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало