Продукти:
• 250 г зрял фасул
• 2 яйца
• 1 ч. ч. захар
• 1 с.л. ром (коняк)
• настъргана лимонова кора
• 1 с.л. какао
• 1 к.ч. счукани орехи
• 2 с.л. галета
• 1 пакетче бакпулвер
• желе от кайсии или друг плод за гарниране
• шоколад за глазура
Заливаме фасула с вода и след 24 часа го сваряваме и прекарваме през гевгир. Разбиваме яйцата и захарта на пяна и ги слагаме във фасуленото пюре. Добавяме останалите продукти. Разбъркваме всичко добре.
Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма. Печем при температура 180°С. Мажем изстиналата торта с желе и глазура от шоколад.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...