Кулинарни рецепти » Торта ЯБЪЛКОВ КАПРИЗ

 Торта ЯБЪЛКОВ КАПРИЗ

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 1 ч.ч. захар
• 1/2 ч.ч. стафиди
• 1 кофичка (400 г) сметана
• един пакет и половина чаени бисквити
• 1 щипка канела, орехи

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета Слагаме ги на котлона заедно със захарта и 2 ч.ч. вода. Варим, докато станат прозрачни.

Сваляме от котлона и ги отцеждаме добре. Към тях добавяме сметаната, стафидите (предварително накиснати в ром и изцедени) и счукани орехови ядки. Разбъркваме сместа добре.

Във подходяща форма за торта подреждаме ред бисквити, отгоре половината от ябълковата смес, върху нея пак ред бисквити и останалата част от ябълковата смес. Украсяваме със смлени орехови ядки и слагаме за няколко часа в хладилника.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало