Продукти:
• 35 готови целувки
• 2 портокала
• 2 ч.ч. сметана
• 4 с.л. пудра захар
• 1 ванилия
• 1 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Разбиваме сметаната заедно със захарта до пухкавост (около 10 мин) и я ароматизираме с ванилията и рома.
В кръгла чиния нареждаме една до друга половината от целувките (някои начупваме, за да попълним празнините). Върху тях изсипваме половината от разбитата сметана и нареждаме резенчета от единия портокал (обелени и почистени от семките). Върху портокаловите резенчета нареждаме останалите целувки и покриваме с останалата сметана.
Отгоре гарнираме тортата с резенчета от втория портокал. Поднасяме тортата, след като я оставим за 1-2 часа в хладилника.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...