Кулинарни рецепти » Галетна торта

 Галетна торта

Продукти:

• 250 г захар
• 6 яйца
• 1 лимон
• 3 винени чашки счукана галета

Начин на приготвяне:

Бием жълтъците със захарта до побеляване. Сипваме в тях прецедения сок на лимона и настърганата на ситно ренде кора. Избитите на твърд сняг белтъци прибавяме лъжица по лъжица, а след тях в сместа сипваме счуканата и пресята галета. Печем в затоплена умерена фурна.

Изстиналата торта наръсваме с пудра захар и поднасяме с плодов сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало