Продукти:
• 1 малък козунак
• 4 яйца
• 1 л прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. плодове от сладко, желателно кайсии или праскови
• 5-6 с.л. карамелизирана захар
• 5-6 с.л смлени орехови ядки
• 2 с.л. ром или коняк
• 1-2 ванилии
• 1 голям бял шоколад
• сметана
Начин на приготвяне:
На дъното на тортена форма карамелизираме 5-6 с.л. захар. Нарязваме козунака на тънки филийки и ги нареждаме във формата. Върху козунака редим плодовете от сладко, разпръскваме орехови ядки и напръскваме с алкохола. Покриваме с втори пласт козунак.
Заливаме със сместа от яйцата, захарта, млякото, ароматизирано с ванилията. Печем на водна баня в умерена фурна.
След като сладкишът изстине, обръщаме върху тортена чиния и поръсваме с разбита сметана. Разпределяме останалите ядки и настъргания на едро шоколад.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...