Продукти:
• 8 яйца
• 250 г захар
• 250 г смлени ядки
• 1 портокал
• 20-30 г настърган шоколад
За глазурата:
• 1 пакетче краве масло
• 40-50 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците със захарта и към тях прибавяме ядките, настъргания шоколад, обеления и ситно нарязан портокал заедно с настърганата му кора и накрая разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме добре и изсипваме в тавичка. Печем в умерена фурна около 40 мин.
Изчакваме тортата да изстине и я обръщаме в поднос. Стопяваме шоколада и маслото на водна баня. Заливаме тортата с тази глазурата.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...