Кулинарни рецепти » Торта Калина

 Торта Калина

Продукти:

• 8 яйца
• 250 г захар
• 250 г смлени ядки
• 1 портокал
• 20-30 г настърган шоколад

За глазурата:

• 1 пакетче краве масло
• 40-50 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта и към тях прибавяме ядките, настъргания шоколад, обеления и ситно нарязан портокал заедно с настърганата му кора и накрая разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме добре и изсипваме в тавичка. Печем в умерена фурна около 40 мин.

Изчакваме тортата да изстине и я обръщаме в поднос. Стопяваме шоколада и маслото на водна баня. Заливаме тортата с тази глазурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало