Продукти:
• 10 яйца
• 250 г пудра захар
• 200 г брашно
• 200 г орехови ядки
• 3 с.л. галета
• 1 бучка краве масло
• 2 с.л. какао
За крема:
• 300 г краве масло
• 500 г пудра захар
• 100 г шоколад
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Разбиваме жълтъците с по-голямата част от захарта. Съединяваме с белтъците, които сме разбили с останалата захар.
Разделяме сместа на две части. Към едната добавяме брашното. Изпичаме полученото леко тесто в тортена форма. Към втората част добавяме смлените орехови ядки, галетата и какаото. Също изпичаме в тортена форма. Всеки един от изпечените, различни по цвят блатове разделяме на две части.
Разбиваме маслото за крема на пяна. Слагаме захарта и ванилията. Също разделяме крема на две. Оставяме едната част бяла, а към другата слагаме разтопен на пара шоколад. Съединяваме светлите блатове с тъмен шоколадов крем, а тъмните - със светъл крем.
Слагаме блатовете един върху друг, изравняваме ги и мажем тортата с един от кремовете. Гарнираме с плодове от сладко - кайсии, ягоди, смокини.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...