Кулинарни рецепти » Торта с гриляж

 Торта с гриляж
/Унгария/

Продукти:

• 8 яйца
• 8 с.л. захар
• 250 г смлени орехови яйки
• 100 г шоколад

За гриляжа:

• 250 г захар
• 250 г запечени бадеми
• 1 ч.л. лимонов сок

За крема:

• 4 жълтъка
• 4 с.л. захар
• 1 к.ч. силно черно кафе
• 200 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разделяме яйцата за блата на жълтъци и белтъци. Разбиваме жълтъците много добре заедно със захарта. Прибавяме запечените орехи и настъргания шоколад, разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Изсипваме сместа в намаслена и покрита с хартия тавичка и изпичаме в умерена фурна.

Изсипваме захарта за гриляжа в сух съд и я разтопяваме на силен огън, докато стане кафява. Прибавяме натрошените бадеми и лимоновия сок, държим още малко на огъня. После разстиламе върху намаслена повърхност и заглаждаме отгоре.

Разбиваме жълтъците за крема заедно със захарта. Прибавяме кафето и варим на водна баня, докато се сгъстят. Тогава смесваме с разбитото масло и 150 г натрошен гриляж.

Разрязваме готовия блат хоризонтално на три части и намазваме между тях с крема. Намазваме отвън цялата торта с крема и украсяваме с останалия гриляж, нарязан на квадратчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало