Кулинарни рецепти » Козуначена торта Шоколина

 Козуначена торта Шоколина

Продукти:

• 1 кг козунак
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 4 жълтъка
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• половин пакетче краве масло

За глазурата:

• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 шоколада

Начин на приготвяне:

Нарязваме изсъхналия козунак на тънки филии. Намазваме с масло кръгла тортена форма и покриваме дъното и с козунак, като дупчиците веднага попълваме с малки хлебни парченца.

Разбиваме жълтъците със захарта и брашното, което сме размили предварително на кашичка с малко вода. Постепенно прибавяме прясното мляко, слагаме получената смес на слаб огън и бъркаме докато се сгъсти, но без да завира. Сваляме крема от котлона и продължаваме да бъркаме.

Изсипваме половината крем върху филиите, подреждаме друг пласт и поливаме отново. Правим трети ред от козунак. Прибираме сладкиша в хладилника, оставяме за една нощ и обръщаме върху тортена чиния.

Заливаме тортата с приготвената глазура от 1 шоколад, захарта и млякото. Когато засъхне, изсипваме ореховите ядки и настъргани като буклички парченца от втория шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало