Продукти:
• 1-2 големи глави целина
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 връзка зелен лък
• 1 главичка стар лук
• 2 с.л. оцет
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. горчица
• 50 г маслини
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, измиваме я, срязваме я на две и я сваряваме в подсолена вода, смесена с малко прясно мляко /за да остане целината бяла/.
Щом се свари, нарязваме я на тънки филийки, посипваме с много ситно нарязан зелен и зрял лук, черен пипер и магданоз и заливаме с оцета, смесен с олиото и горчицата. Гарнираме с маслини.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...