Продукти:
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. краве масло
• 2-3 кисели краставички
• 2 сварени моркова
• 3 с.л. грах от консерва
• 300 г сварени гъби
• 2 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол.
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза, отцеждаме и го смесваме с граха.
Прибавяме ситно нарязаните гъби, моркови и кисели краставички. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан джоджен, подправяме с лимонов сок и олио и разбъркваме.
Сипваме в подходяща чиния и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...