Кулинарни рецепти » Салата от фасул и червено цвекло

 Салата от фасул и червено цвекло

Продукти:

• 500 г сварено червено цвекло
• 100 сварен бял фасул
• 100 г зелен фасул от консерва
• 1 стрък праз
• 1 круша
• 1 с.л. запечени и смлени лешници
• сол

За заливката:

• 1 к.ч. зехтин
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. синапено семе

Начин на приготвяне:

Обелваме крушата и я нарязваме на филийки. Отцеждаме цвеклото и го нарязваме на кубчета. Зеления фасул нарязваме на парченца, а праза – на тънки колелца.

Смесваме всички продукти. Прибавяме отцедения фасул и заливаме с дресинг приготвен от оцета и зектина, счуканите чесън и синапено семе и ситно нарязания копър.

Разбъркваме и оставяме салатата 1 час на хладно, за да поеме ароматите. Преди поднасяне поръсваме с лешниците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало