Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул

 Салата от зрял фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. бял боб
• 1 с.л. сода бикарбонат
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. зехтин
• сокът от 2 лимона
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили 1 ч.л. сода бикарбонат. На следващата сутрин го измиваме, заливаме със студена вода и варим, докато омекне. Малко преди да свалим от огъня – посоляваме.

Отцедеждаме сварения фасул и го изсипваме в плато за сервиране. Разстиламе върху него нарязания на ивички лук.

Счукваме чесъна с малко сол, прибавяме зехтина и лимоновия сок и разбъркваме добре. Заливаме боба с тази смес и отгоре поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало