Продукти:
• 400 г дребни макарони
• 100 г черни маслини
• 100 г зелени маслини
• 100 г пушен салам
• 1 малка глава червен лук
• 250 г моцарела
• 1/2 к.ч. зехтин
• 1 к.ч. винен оцет
• 1-2 скилидки чесън
• риган, босилек
• розмарин, магданоз
• черен пипер, сол
• настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме салама и лука на тънки ивички и ги смесваме с маслините (без костилки), наситнения чесън и моцарелата, нарязана на кубчета. Прибавяме към макароните, поръсваме със ситно нарязаните зелении и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Заливаме със смес от зехтина и оцета, разбъркваме и подреждаме салатата в голяма чиния за сервиране. Поръсваме с настърган пармезан и поднасяме веднага.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...