Продукти:
• 250 г сварен бял фасул
• 250 г царевица от консерва
• 1 голяма глава лук
• 400 г белени домати от консерва
• 2 печени червени чушки
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. зехтин
• 2 с.л. оцет
• 2-3 щипки захар
• копър, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме в каната на пасатора доматите, нарязаните печени чушки, чесъна и наситнените зелени подправки. Поръсваме оцета, зехтина и захарта, посоляваме на вкус и пасираме до гладък сос.
Нарязваме лука на филийки, които леко изпичаме на скарата. Внимателно ги смесваме с отцедените царевица и боб и заливаме сместа с доматения сос.
Прехвърляме салатата в голяма чиния за сервиране и украсяваме със стръкчета магданоз.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...