Продукти:
• 200 г гъби
• сокът от половин лимон
• 1 яйце
• 1 глава лук
• 1 с.л. олио
• 1 кисела краставичка
• няколко маслини
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и сваряваме гъбите в леко подсолена вода. Отцеждаме ги, нарязваме ги на не много дребни парчета и добавяме нарязания на филийки лук и нарязаното на малки кубчета твърдо сварено яйце. Посоляваме, разбъркваме и изсипване в подходящ съд за сервиране.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз, подправяме с лимоновия сок и олиото. Украсяваме с маслините и нарязаната на кръгчета краставица. Поръсваме с малко черен пипер и поднасяме.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...