Продукти:
• 2 глави целина
• 2 твърдо сварени яйца
• 10-12 маслини
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 с.л. оцет
• 1/2ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, настъргваме я на ситно ренде и я заливаме с олиото. Оставяме я да престои 1 час и след това я смесваме с нарязаните на ситно яйца.
Прибавяме почистените от костилките маслини и заливаме с разтворената в оцета горчица. Подправяме на вкус със сол и черен пипер, разбъркваме и подреждаме салатата в чиния за сервиране.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...