Продукти: (за 6 порции)
• 500 г моркови
• 1 ряпа
• 1 стрък праз
• 6 маслини
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 3-4 с.л. зехтин
• суха горчица, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги нарязваме на едри парчета. Обелваме ряпата и я настъргваме на едро ренде. Смесваме я с морковите и прибавяме ситно нарязаните магданоз и праз.
Почистваме маслините от костилките, разрязваме ги на две и ги слагаме в салатата.
Отделно смесваме зехтина с лимоновия сок, подправяме с горчица и сол на вкус и разбиваме много добре. Заливаме продуктите с така приготвения сос и разбъркваме внимателно, докато сосът попие.
Оставяме салатата за 45 мин в хладилника. След това разбъркваме отново и поднасяме.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...