Продукти:
• 800 г сварени картофи
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 връзка пресен лук или 2 стръка праз лук /бялата част/
• 2 мариновани или печени червени чушки
• магданоз, оцет, олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите още докато са топли и ги нарязваме на кубчета. Разбъркваме ги с нарязаните на ивички чушки и веднага заливаме с оцет и олио, поръсваме със сол и ситно нарязан магданоз.
Прибавяме нарязания на ситно лук и избъркваме цялата салата. Обелваме твърдо сварените яйца, нарязваме ги на резенчета или колелца и подреждаме върху салатата. По желание украсяваме с маслини.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...