Продукти:
• 500 г захарно цвекло
• 300 г картофи
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 1 краставица
• оцет, олио, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме цвеклото и го сваряваме. Измиваме картофите, наливаме гореща вода, колкото да ги покрие, и варим 20-30 минути. Отцеждаме и оставяме да изстинат.
Измиваме със студена вода свареното цвекло и го обелваме. Нарязваме го на кръгчета и го наръсваме с оцет и олио. Обелваме краставицата и картофите и ги нарязваме на кръгчета. Настъргваме лука и чесъна на ситно ренде.
В чиния за сервиране нареждаме кръгчетата от краставица и ги наръсваме със сол и олио. Отгоре слагаме картофените кръгчета и също ги наръсваме със сол и олио. Върху тях редим кръгчетата от цвекло и отгоре ръсим нарязаните лук и чесън.
Отделно в сосиера сервираме смес от олио, оцет и сол.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...