Продукти:
• 1 глава целина
• 100 г синьо сирене
• 100 г счукани орехи
• 1 с.л. коняк
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Настъргваме целината и я смесваме с орехите. Държим на хладно място до сервирането.
В дълбок съд намачкваме с вилица сиренето и го разбиваме с коняка. Поръсваме със сол и черен пипер, подправяме с олио и оцет на вкус.
В момента на поднасянето изсипваме соса върху салатата и разбъркаваме.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...