Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул с печени чушки

 Салата от зрял фасул с печени чушки

Продукти:

• 400 г сварен бял фасул
• 3 печени червени пиперки
• 3-4 стръка целина (без листата)
• 1 връзка зелен лук
• 50 г кашу

За заливката:

• 5 с.л. зехтин
• 3 с.л. ябълков оцет
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
• 1 с.л. ситно нарязан риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме стръковете целина на малки парчета и ги смесваме с нарязаните печени чушки, отцедения фасул и нарязания на ивички лук.

Отделно смесваме продуктите за заливката и разбиваме много добре. Заливаме салатата с тази смес и я оставяме 10-15 мин да поема ароматите.

Накрая поръсваме с натрошеното кашу, украсяваме с листа от целина и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало