Продукти:
• 150 г сирене
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Измиваме сиренето и го нарязваме на малки кубчета. Нарязваме лука и магданоза на дребно и ги смесваме. Настъргваме твърдо сварените яйца на едро ренде.
В индивидуални чинийки или в плато подреждаме сиренето, върху него разстиламе сместа от лука и магданоза, а най-отгоре покриваме с настърганите яйца.
Посоляваме леко, поръсваме с олиото и червения пипер, украсяваме с листенца от магданоз и поднасяме.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...