Продукти:
• 1 парче целина /около 150 г/
• 1 парче цвекло /около 200 г/
• 1 к.ч. едро смлени орехови ядки
• 100 г гъби
• 5 жълтъка от твърдо сварени яйца
• 5 сурови жълтъка
• 3-4 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 1 бучка краве масло
• сол
• цели орехови ядки за украса
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината на тънки ивички и я сваряваме в подсолена вода, след което я отцеждаме.
Приготвяме сос от стритите твърдо сварени жълтъци, разбитите пресни жълтъци, олиото, оцета и сол на вкус.
Прибавяме към соса сварената целина и смлените орехови ядки. Разбъркваме и изсипваме в широка чиния за сервиране.
Отстрани нареждаме нарязаното на филийки и сварено цвекло и задушените в маслото гъби. Украсяваме салатата с цели орехови ядки.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...