Кулинарни рецепти » Салата с орехи

 Салата с орехи

Продукти:

• 1 парче целина /около 150 г/
• 1 парче цвекло /около 200 г/
• 1 к.ч. едро смлени орехови ядки
• 100 г гъби
• 5 жълтъка от твърдо сварени яйца
• 5 сурови жълтъка
• 3-4 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 1 бучка краве масло
• сол
• цели орехови ядки за украса

Начин на приготвяне:

Нарязваме целината на тънки ивички и я сваряваме в подсолена вода, след което я отцеждаме.

Приготвяме сос от стритите твърдо сварени жълтъци, разбитите пресни жълтъци, олиото, оцета и сол на вкус.

Прибавяме към соса сварената целина и смлените орехови ядки. Разбъркваме и изсипваме в широка чиния за сервиране.

Отстрани нареждаме нарязаното на филийки и сварено цвекло и задушените в маслото гъби. Украсяваме салатата с цели орехови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало