Кулинарни рецепти » Зимна салата

 Зимна салата

Продукти:

• 500 г червено цвекло
• 500 г картофи
• 1 ч.ч. сварен бял боб
• 2 глави лук
• 4-5 кисели краставички
• олио, оцет и сол

Начин на приготвяне:

Измиваме цвеклото и го слагаме да ври в подсолена вода. След 30 мин добавяме картофите. Когато продуктите се сварят, отцеждаме, обелваме ги и ги нарязваме на малки кубчета.

Красатавичките също режем на кубчета, а лука - на ситно. Смесваме всичко заедно с боба, слагаме олио, оцет и сол на вкус и бъркаме, докато салатата стане червена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало