Продукти:
• 600 г люти чушки /шипки/
• 5-6 домата
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. оцет
• 6-7 скилидки чесън
• копър /магданоз/, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките и леко ги запичаме. Отрязваме дръжките им наполовина.
Подреждаме ги в чиния и ги заливаме със заливка, приготвена от настърганите на ситно ренде домати, счукания със сол чесън, олиото, оцета и ситно нарязания копър.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...