Продукти:
• 15-16 сушени чушки
• 5-6 картофа
• 6-7 пера зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 1-2 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме обелените картофи в подсолена вода, след което ги пасираме. Бланшираме сухите чушки във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме на ситно. Накълцваме перата от лука много ситно.
Счукваме нарязаните чушки в хаванче и ги смесваме с картофите и лука. Поръсваме с олиото и оцета, посоляваме на вкус и разбъркваме много добре.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...