Кулинарни рецепти » Салата от червено зеле с вино

 Салата от червено зеле с вино

Продукти:

• 500 г червено зеле
• 1 к.ч. червено вино
• 1 ч.л. горчица
• 1-2 с.л. стафиди
• 1-2 ябълки
• 1 глава лук
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, отстраняваме семенната част и ги нарязваме на резенчета. Обелваме лука и го нарязваме на тънки филийки.

Измиваме зелето, нарязваме го на дребно и го начукваме с дървено чукче, за да омекне. След това го заливаме с виното, посоляваме и прибавяме горчицата, стафидите, лимоновия сок и черен пипер на вкус.

Разбъркваме и оставяме сместа да престои 1 час в хладилник. После прибавяме ябълката и лука, разбъркваме и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало